Nova versió de Linux

Hi ha moltes distribucions de Linux i cada usuari decidirà per diferents raons quin és la que més li convé. Linux Mint, per exemple, se suposa que és especialment simple i fàcil d’usar per als usuaris casolans xnxx. Per a molts Linux Mint és una versió modificada de Ubuntu. La qüestió és que potser el que cal fer és provar-la i veure si un s’acomoda a ella.

La versió 18.1 “Serena” de Linux Mint ja està aquí i té dos entorns gràfics que poden ser usats, Cinnamon i Mate. No hi ha versió KDE en aquest cas, cosa que alguns usuaris aprovaran o reprovaran això depenent, de nou, dels seus particulars gustos o experiència. Però probablement la majoria dels usuaris usaran la versió Cinnamon doncs ofereix una aparença molt més moderna pels xvideos. És cert que Mate té el seu lloc, sobretot en màquines amb pocs recursos, però en tot cas bé pot ser de nou una qüestió de gustos personals.

Els canvis de Linux Mint 18.1

Linux Mint 18.1 ve amb una actualitzat Cinnamon 3.2 que es veu bastant bo. L’equip de treball ha posat un nou “screensaver/login” en l’entorn i es veu molt bé fet. I encara que això sembla un detall estètic, probablement avui dia les característiques del sistema operatiu ja no canvien molt, és en els detalls on està la diferència.

Per exemple, els slideshows del fons en Cinnamon se seguiran executant en córrer el nou protector de pantalla. No es necessita ja desbloquejar la pantalla per apagar el so i si vostè està usant Linux Mint com a caixa de música en alguna festa, podrà veure que els controls estan en el propi protector de pantalla de manera que es pot accedir al sistema sense haver d’obrir sessió. El protector de pantalla pot a més avisar-li de les notificacions pendents (sense mostrar el seu contingut per raons de privadesa). En fi, hi ha detalls interessants que a més d’un els pot ser útil.

Una versió potent a Mate

Pel que fa a Linux Mint 18.1 Mate, cal dir que ha rebut moltes més actualitzacions. Una de les més significatives és pel que fa a les cerques i la privadesa (en Mate 1.16). A causa de les queixes on se suposa Google espia als qui usen el seu cercador, Mate usa DuckDuckGo però en qualsevol cas, es pot deshabilitar les cerques en línia si es desitja.

Linux Mint, sense importar de quina versió parlem, està basada en Ubuntu 16.04 la qual ofereix suport a llarg termini (long term support – LTS). En altres paraules, Linux Mint tindrà suport fins al 2021, o sigui que podem esperar un gran futur per aquesta versió.

Linux Mint 18.1 pot baixar-se dels següents enllaços:

32 bits (Cinnamon) 
64 bits (Cinnamon) 

32 bits (Mate) 
64 bits (Mate) 

Aquesta entrada ha esta publicada en Linux. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.