Arriben el Black Friday i les compres d’informàtica

L’anomenat ‘divendres negre’ s’ha convertit per mèrits propis en una data destacada en l’almanac dels espanyols i apareix ja marcat per a molts en vermell, de la mateixa manera que ho fan el primer de maig, l’inici de les vacances o la Setmana Santa. Aquesta tradició, una altra més heretada de la cultura ianqui, suposa ja, en més d’un cas, el tret de sortida oficiós de les compres nadalenques. Encara que a EUA és una ‘cerimònia’ comercial que es remunta a 1966 a Espanya no va fer la seva aparició fins a 2012.

Cadascun dels cincos anys que han passat des de llavors s’han anat sumant noves empreses que han aprofitat per fer a la seva manera el ‘Black Friday’. Molts d’ells escalfen l’ambient els dies previs amb ofertes en determinats productes i uns altres allarguen fins a passat el cap de setmana, quan toca el torn al ‘Cibermonday’, gran fi de festa.

Les millores ofertes en productes tecnológics

Hi ha dies que tens marcat a foc al calendari. Dates clau que tens clar que no són un dia qualsevol, i des de 2012, quan es van acabar les rebaixes regulades, el Black Friday està entre aquests moments. Això sí, encara som una mica principiants en aquesta festa i cal tenir clar tot el que es presenta davant els nostres ulls per treure tot el suc a una festa que ens pot deixar moltes alegries.

Saber ben quan se celebra, quines companyies se sumen a la iniciativa o quins productes t’interessen, són algunes de les claus que t’ajudaran a convertir-te en un expert del Black Friday, i al fet que no acabis el dia estafat i sense el producte que volies.

Va més enllá d’un sol dia

La data oficial està fixada en el 24 de novembre, però tots sabem que això no ho respecta gairebé ningú. La majoria d’empreses intenten fer-se amb el màxim de clients flexibilitzant les ofertes i aprofitant el màxim possible aquesta festa. Companyies com Amazon o PC Components sempre donen prop d’una setmana de descomptes.

Si agafem de referència l’ocorregut l’any anterior, Amazon va ser la que abans va començar amb les rebaixes, col·locant el dia d’inici en el 14 de novembre, mentre que PCComponentes va tenir descomptes des del dia 21. Encara que tots dos van deixar les ofertes més ‘grosses’ per al divendres i el cap de setmana posterior que acaba amb el també desitjat Cyber Monday.

Aquesta entrada ha esta publicada en Informàtica. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.